تجهیزات مربوط به فرآوری مواد زاید

این تجهیزات برای آماده سازی مواد بستری که قارچ روی آن‌ها پرورش می یابد، به کار می روند. مانند:

۱- چاپر :
می توان از مواد زاید خرد نشده در کمپوست سازی استفاده کرد، ولی اگر بتوان مواد زاید را به اندازه ۵ – ۳ سانتی متر خرد کرد، با این عمل هم کار روی مواد زاید آسان‌تر می شود و هم میزان محصول افزایش می یابد. چاپر یا علوفه خرد کن، وسیله ای است که می توان از آن برای این کار یاری جست. همان طور که در شکل زیر می بینید، چاپر دارای یک ورودی برای داخل شدن مواد اولیه و یک خروجی است که از آن مواد خرد شده خارج می شوند. این دستگاه انواع و اندازه های مختلفی دارد.

چاپر

۲- بشکه‌ی ۲۲۰ لیتری :
برای جوشاندن و پاستوریزه کردن مواد زاید از آن استفاده می شود. مواد زاید موجود در کیسه را دست کم برای مدت ۴۵ دقیقه درون بشکه‌ی آب در حال جوشش قرار داده و سپس خارج می کنند. بشکه‌ها را می توان روی پایه‌ای فلزی یا چند بلوک سیمانی قرار داد تا امکان روشن کردن آتش در زیر آن وجود داشته باشد. اگر بشکه ها را در کنار سکویی قرار دهیم، عمل خارج کردن کیسه های مواد زاید راحت‌تر می شود. در قسمت پایین بشکه‌ها می توان شیری نصب کرد تا خارج کردن آب پس از پایان کار به آسانی انجام شود.

۳- دیگ جوش :
همان کار بشکه‌ی ۲۲۰ لیتری را انجام می دهد. دیگ جوش را می توان با مشعل های پر قدرت گرم کرد.

۴- مشعل :
برای گرم کردن بشکه‌ی ۲۲۰ لیتری می توان از هیزم استفاده کرد، ولی با به کار گیری مشعل، کار آسان‌تر می شود. این مشعل ها از مخزنی که در ارتفاع ۲-۳ متری قرار گرفته اند (برای ایجاد فشار لازم)، سوخت مورد نیاز (گازوئیل با نفت) را دریافت و از طریغ یک سوزن، به حالت پودری (اسپری شده) بیرون می دهند. با مشتعل کردن سوخت، می توان به راحتی حرارت ایجاد کرد، اما برای رساندن آب به نقطه‌ی جوش، باید از مشعل های موتور دار استفاده کرد.

۵- گاز تک شعله و کپسول :
برای به جوش آوردن آب بشکه ۲۲۰ لیتری می توان از گاز تک شعله نیز استفاده کرد. این عمل به رغم پاکیزگی و آسانی، مشکل تعویض زود به زود کپسول گاز و گرم نشدن سریع آب بشکه را به همراه دارد. در صورت دسترسی به گاز شهری، استفاده از این شیوه بسیار مطلوب خواهد بود.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *